PEINTURES SINGULIERSNUSFLEURSPAYSAGESANIMAUXEVOLUTIONINFORMATION et STAGE
INFORMATIE, CURSUS EN OVERNACHTINGEN
EXPOSITIONS / EXPOSITIESDOSSIER de PRESSEPUBLICATIESCONTACTLIENS
INFORMATIE, CURSUS EN OVERNACHTINGEN


 
Sinds 2001 woont en werkt Nelleke in de Corrèze, in Frankrijk dicht bij Argentat aan de Dordogne. 

In 1999 begint zij, min of meer per toeval, te schilderen. Nog nooit in haar leven had zij een kwast vast gehouden, maar nu laat zij hem niet meer los...........
De eerste twee jaar van haar 'artistieke leven' schildert zij, alleen in haar atelier, rollen behangpapier vol om ze vervolgens in de container te gooien.
Na deze twee jaar van werken in afzondering, neemt zij deel aan een gezamelijke expositie en tot haar grote verrassing verkoopt zij enkele werken!
Vanaf dit moment raakt alles in een stroomversnelling, de ene expositie volgt de andere op in Nederland, België en in Frankrijk. Slechts in tien jaar tijd vanaf het moment dat zij voor het eerst de schilderskwast hanteerde, neemt zij deel aan een expositie in het "Carrousel du Louvre" in Parijs en op de "Internationale Beurs in Canton" in China.

'In beweging, met kracht en in een levendig kleurenspel' is hoe wij haar werk het beste kunnen beschrijven!

Gevoelig voor de schoonheid van het landschap, de rust en de ruimte, de dieren om haar heen en de authentieke bevolking, zo natuurlijk en verschillend van elkaar, schildert zij alles wat haar raakt. Zij observeert en vertaalt dit op het doek op haar eigen manier, met kracht en spontaniteit, spelend met vorm, kleur en de verscheidenheid van lichtval in de wisselende seizoenen. 
Zij laat zich inspireren door haar omgeving, het landelijke leven waar zij zo van houdt. Zij schildert spontaan en direct op grote doeken en geeft zich hier aan over zonder zich in te houden wat resulteert in een explosie van kleur, beweging en lichtspel.

Sinds de dag dat zij begon te schilderen tot de dag van vandaag bestaan er geen dagen zonder nieuwe inspiratie. Er ligt een toekomst voor haar, waarin zij de uitdaging ziet om zich verder te ontwikkelen op haar eigen spontane manier.
 

 

Schildercursus:

Schilderen is voor Nelleke: Leren kijken, leren loslaten, je overgeven aan het spel van vormen en kleuren! 
Ook voor haar cursus hanteert zij dit principe: Eerst kijkt zij samen met u waar uw wensen liggen, vervolgens wordt de cursus hierop af gestemd.

U kiest uw techniek, uw onderwerp, u schildert binnen of buiten, u bent beginner of u zoekt nieuwe inspiratie, u komt alleen of met (niet) schilderende partners. Met haar kennis en enthousiasme begeleidt Nelleke u tijdens deze cursus om het plezier van het schilderen te ontdekken: schilderen is kijken en spelen tegelijk!

Een cursus op maat in al zijn facetten: U komt voor één of meerdere dagen vanuit uw (vakantie) adres, u overnacht in één van onze gastenkamers, u komt met een door uzelf samengestelde groep, het is allemaal mogelijk.  Heeft  de groep meer dan vier personen dan wijken we uit naar de prachtige locatie "Domaine-le-Cedre".  

Voor deze cursus op maat is goed overleg van te voren belangrijk, schroom niet om uw ideeën en wensen kenbaar te maken.
Tip: Een aanrader voor voor niet schilderende partners:
www.digitalefotographievakantie.nl 


Tijdstip:   Le 27 Avril 2017
Data op uw verzoek is mogelijk, neem hiervoor contact op met Nelleke.
                
               
Overige data in overleg. 
Duur en kosten: op aanvraag                                                                                                                                                                                                                                    
                                              

                                                                           

 PEINTURES SINGULIERSNUSFLEURSPAYSAGESANIMAUXEVOLUTIONINFORMATION et STAGE INFORMATIE, CURSUS EN OVERNACHTINGENEXPOSITIONS / EXPOSITIESDOSSIER de PRESSEPUBLICATIESCONTACTLIENS